/ iStock/Getty Images
За периода 1-8 юли няма положителен резултат за коронавирус в областта
Във Видинска област се сформират съвместни екипи от служители на Инспекцията по труда, Областната дирекция по безопасност на храните, Регионалната здравна инспекция и Областна дирекция на МВР, които от днес ще осъществяват строг контрол и проверки за спазване на противоепидемичните мерки, описани в заповедта на министърът на здравеопазването.

Мъж, завърнал се от чужбина е с COVID-19 във Видинско

Решението бе взето днес от Областния временен кризисен щаб на спешно заседание, съобщиха от пресслужата на Областната администрация. Съвместните екипи трябва да връчат заповедта на министъра на здравеопазването, c кoятo ce въвeждaт нoви вpeмeнни пpoтивoeпидeмични мepки нa тepитopиятa нa cтpaнaтa, на управителите на обектите, свързани с нея.

Областният управител Момчил Станков информира за актуалната обстановка в област Видин по отношение коронавирусната инфекцията, като съобщи за още едно излекувано лице, което е било на домашно лечение.

Заразените с коронавирус във областта са 214, един е регистриран през последното денонощие

Станков отбеляза, че към момента на територията на област Видин активните случаи са 2, като лицата са на домашно лечение.
Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински информира, че 77 проби на лица от област Видин са изпратени за изследване за COVID-19 за периода 1-8 юли и допълни, че от тях няма с положителен резултат.
БТА