/ ThinkStock/Getty Images
Посланикът на Виетнам е на официално посещение във Видин, съобщиха от Общината.

Кметът на града Цветан Ценков се срещна и разговаря с Негово Превъзходителство Доан Туан Лин, който е на официална визита по покана на видинския кмет.

Д-р Ценков и Доан Туан Лин са обсъдили възможностите за икономическо сътрудничество. Кметът е запознал дипломата с предприетите от Общината стъпки,които целят да направят Видин още по-привлекателно място за инвестиции и е представил на своя гост Отворената концепция за икономическо развитие на Видин като свободна икономическа зона.

Джулай морнинг във Видин: Рок под звездите край крепостта „Баба Вида“

Д-р Ценков е презентирал и богатия културен календар на Видин и е споделил надежда,че в някое от многобройните събития ще се включат и участници от Виетнам, които ще представят фолклора и традициите на своята държава.

Посланик Доан Туан Лин е споделил прекрасните си впечатления от Видин. Той е благодарил на кмета за топлия прием и е изразил увереност,че това негово официално посещение във Видин ще постави основите за бъдещо сътрудничество.

За спомен от посещението си във Видин д-р Цветан Ценков подарил на посланика на Виетнам маслена картина, изобразяваща символа на града - средновековната крепост "Баба Вида".