От началото на военните действия в Украйна, от 24 февруари, през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Видин“ в България са влезли над 2500 украински граждани.

Това съобщиха  от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерство на вътрешните работи (МВР). За същия период от време на този граничен пункт от България към Румъния са излезли 1300 украинци.

Във Видин отвориха пункт за издаване на регистрационни карти за временна закрила на украинци

Много малък е броят на украинците, които са влезли в страната през граничните пунктове с Република Сърбия - ГКПП „Брегово“ и ГКПП „Връшка чука“- общо влезлите са 62-ма, напусналите България - 331, уточниха от Главна дирекция (ГД) „Гранична полиция“.

Незначителен е трафикът в двете посоки на украинските граждани на граничния пункт при Брегово - само девет души са влезли в България и седем украинци се напуснали България за последния един месец.

Официалната справка на гранична полиция показва, че на граничния пункт „Връшка чука“ от Сърбия в България са влезли 53-ма украински граждани, шест пъти повече – 324, са напусналите страната украинци на път за Западна Европа, допълват от пресцентъра на ГД „Гранична полиция“ на МВР.
БТА