/ / iStock/Getty Images
По искане на Окръжна прокуратура – Видин съдът е наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на мъж, привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления за незаконно пренасяне през границата на наркотични вещества и тяхното държане.

Досъдебното производство по случая е започнало, след като около 9 ч. на 16 юни 2020 г. в района на граничния пункт Дунав мост – Видин, пристигнал лек автомобил „Мерцедес“ с българска регистрация, пътуващ за Холандия. Превозното средство, управлявано от българския гражданин, било селектирано по метода „анализ на риска“ за щателна митническа проверка.

Спецоперация се проведе във Видинско (СНИМКИ)

При оглед на акумулатора, намиращ се в багажника, митнически служители установили в него полиетиленов плик с бяло кристалообразно вещество. При направен полеви тест то реагирало на метамфетамин. Общото тегло на високорисковото наркотично вещество е 1.030 килограма.

След задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура – Видин е внесъл в съда искане за определяне спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Днес то е било уважено от съда. Разследването продължава.