Общопрактикуваща лекарка се притече на помощ на колегите си в болницата в Попово
Общопрактикуваща лекарка се притече на помощ на колегите си в болницата в Попово / IStock
Община Видин е съпричастна и винаги е била съпричастна към проблемите на МБАЛ "Св.Петка". Това каза днес на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА зам.- кметът на община Видин Борислава Борисова. В пресконференцията участваха и Генади Велков, председател на Общинския съвет-Видин и Валери Василев, председател на грулата общински съветници от ПП ГЕРБ.

Работим в тясно сътрудничество с ръководството на здравното заведение и неговия директор д-р Найденова, каза Борислава Борисова. Тя уточни, че до момента болницата е поискала от общината да предостави ведомствени жилища за докторите, които биха дошли да работят на територията на община Видин. Вече сме предоставили два апартамента на пристигнали двама лекари. Преди ден е предоставен още един общински апартамент за лекар - гинеколог, който ще работи във Видин и с неговото пристигане ще може да заработи АГО в болницата. Подготвени са още два апартамента, защото се очаква пристигането на двама лекари, които ще работят във видинската болница, допълни Борисова.

Провалилата се поради липса на кворум преди два дни извънредна сесия за видинската болница, свикана от 13 общински съветника, Генади Велков, председател на Общинския съвет определи като "предизборен ход и начало на предизборна кампния". Той припомни, че вече е имало две подобни заседания, които не са довели до положителен ефект за състоянието на лечебното заведение. Генади Велков каза още, че заради лошото управление на предишното ръководство на общината, са натрупани задължения за няколко десетки милиона лева, които днес трябва новата кметска управа да изплати. Той предостави на журналистите документи за установени финансови нарушения в предходния кметски мандат от различни компетентни органи и наложените по тях финансови сакции.

Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Валери Василев добави, че не може да се говори за незаинтересованост на общинските съветници за съдбата на видинската болница, защото много от тях са я подпомогнали и са дарявали лични средства.