Костадин Костадинов
Костадин Костадинов / БГНЕС
Според лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов въвеждането на еврото в България от началото на 2024 г. ще бъде "смъртна присъда" за българската икономика, заплати, доходи, пенсии, спестявания. Въвеждането му ще доведе до двуцифрена инфлация, която ще надхвърли тази в Гърция, прогнозира той. Костадинов, заедно с депутатите на партията в 47-то Народно събрание - Ангел Георгиев и Петър Петров, участваха днес в среща-разговор с членове и симпатизанти на „Възраждане“ в залата на драматичния театър „Владимир Трандафилов“ във Видин. 

Костадинов каза още пред участниците в срещата, препълнили театралната зала, че депутатите от „Възраждане“ ще настояват за провеждане на национален референдум по въпроса за въвеждане на еврото. Той отбеляза, че проблем от първостепенно значение през следващите месеци ще бъде именно въпросът за въвеждането на еврото, след одобряването на план за приемането му от 1 януари 2024 г.

Костадинов: Правителството на Петков извърши поредното национално предателство

В своето експозе на срещата лидерът на „Възраждане“ допълни, че днес със своите колеги депутати е във Видин, защото той е изключително важен град за партията. За нас Видин за съжаление е лош символ за това, което може за последва в цяла България. От стара столица и основен български център някога, Видин в момента се е превърнал в един западащ град, в една умираща област, каза Костадинов и бе категоричен, че това повече не бива да се допуска да продължава, защото ако „ние не можем да спасим Видин и Северозапада, то ние не можем да спасим и България. Сега това се случва тук, но то може да се случи и в цялата страна. Затова е нужна целенасочена държавна политика за този край .“, посочи той.

Месец след въвеждане на еврото левът ще продължи да е законно платежно средство

По време на срещата  бяха дискутирани и редица проблеми, свързани с вътрешната и външна политика на правителството, със законодателната инициатива на ПП „Възраждане“ по отношение промяната на критериите за провеждане на референдуми и допитвания до гражданите и създаване условия за връщане на пряката демокрация в ръцете на българското общество.

Депутати отговаряха на въпроси на гражданите близо три часа. Във фоайето на видинския театър от ПП "Възраждане" събираха Подписка за отказ от участие и отказ от подписване от страна на Република България на конвенция, свързана с превенцията, готовността и реакция при пандемии, прекратяване на членството на България в Световната здравна организация и публично оповестяване на всички свързани с темата данни, проекто-документи и документи, предложени или подписвани от страна на Република България или нейни представители, в срок от три дни от създаването им, на сайта на поне една от институциите Народно събрание, Министерски съвет, Министерство на здравеопазването.
 
БТА