/ Агенция "Митници"
Митнически служители откриха 73 840 къса - 3682 кутии цигари в тайници на четири леки автомобила в района на ГКПП "Дунав мост"-Видин, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция "Митници"

Проверките са извършени в рамките на седмица в края на ноември и началото на декември. Тютюневите изделия с български бандерол са открити в напускащи страната превозни средства, като за укрития са използвани прагове, резервна гума, броня, хладилна чанта, както и фабрични кухини.

Митническото куче Джейк откри 82 000 къса цигари на ГКПП „Дунав мост“-Видин (СНИМКИ)

Автомобилът с най-много изградени тайници е спрян за проверка на 29 ноември, около 09:00 часа. Освен водача в колата с българска регистрация пътуват още трима души. Те обяснили, че крайната им дестинация е Германия и превозват личния си багаж, като нямат цигари извън лимитите за лична употреба.

Агенция "Митници"

При извършената проверка обаче митническите служители установяват, че върху превозното средство са направени множество манипулации, вследствие на които в праговете, под предните седалки и в задната броня са изградени тайници, от които са извадени 18 200 къса цигари с български бандерол.

Агенция "Митници"

Водачът обяснил, че тютюневите изделия са негови и ги пренася за приятели в Германия, но не разполага с необходимите документи. Цигарите са задържани, а на нарушителя е съставен акт за нарушаване на акцизното законодателство.

Агенция "Митници"

Стекове с цигари - общо 14 000 къса са открити и при проверка на лек автомобил с българска регистрация, извършена на 4 декември. Тютюневите изделия били скрити във фабрични кухини, както и в хладилна чанта.

Още 19 000 къса митническите служители намират в тайник, изграден под резервната гума на друг автомобил, напускащ страната на 27 ноември. Всички тютюневи изделия са задържани, а на водачите са съставени актове за установяване на административни нарушения.