/ iStock/Getty Images
Новият областен управител на Видин Любен Иванов встъпи официално в длъжност.

Той заменя на поста Огнян Асенов. Иванов бе назначен с решение на Министерски съвет от 5 януари. На церемония в Областна администрация символично бе предаден поста на новия областен управител.

Кабинетът назначи нови областни управители

Досегашният областен управител Огнян Асенов благодари на екипа на администрацията за отличната и професионална работа и пожела на Любен Иванов да управлява честно, законосъобразно и отговорно.

Законността ще бъде незаобиколим и постоянен принцип в моята работа и дейността на Областната управа, заяви Любен Иванов и бе категоричен, че няма да допусне незаконосъобразни действия на никакво ниво.

Той благодари на премиера и правителството, както и на лидерите на "Демократична България" за гласуваното доверие да бъде областен управител на Видин. Любен Иванов е от квотата на "Демократична България".

Той бе водач на листата на "Демократична България-обединение" за област Видин на последните парламентарни избори. Иванов е роден на 3 януари 1979 г. във Видин. Завършил е средно образование в СУ "Цар Симеон Велики" във Видин и е магистър по право от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Семеен, с две деца. От 2003 г. е член на Адвокатската колегия във Видин.

Работил е в сферата на търговската несъстоятелност, съобщават от областната администрация. От 2015 година е общински съветник, а в настоящия Общински съвет - Видин е представител на Местна коалиция СДС (НДСВ, Нова алтернатива, ЗНС, БЗНС, БДСР).

След встъпването в длъжност като областен управител мястото му в Общинския съвет ще заеме следващият по ред от листата на коалицията.
БТА