Закриват летните семинари на Трапезица, подготвят патриотичен събор през септември
Закриват летните семинари на Трапезица, подготвят патриотичен събор през септември / netinfo
С шествие ще завърши тазгодишното издание на летните археологически семинари, които за трета поредна година събират младежи от цялата страна на хълма Трапезица.
Те се провеждат в рамките на кампанията „Съхрани българското”, организирана от Национално движение ”Българско наследство”.
В летните семинари в продължение на месец се включиха 60 студенти от клубовете „Съхрани българското” в Благоевград, Русе, Пловдив, Варна и Белград.
Те продължиха разчистването и проучването на хълма и помогнаха да се направят няколко археологически открития, обобщи археологът Мирко Робов, който от тази година е координатор на движение „Съхрани българското” във В. Търново.

Повече чуйте в прикачения файл.

Летните семинари за 2008 година ще бъдат закрити с шествие от хълма Трапезица до хълма Царевец. То ще тръгне утре от 13, 30 часа. Участниците в разкопките са поканили представители на общината и на областната администрация, на които ще предоставят информация за свършеното през трите години.
От Национално движение „Българско наследство” съобщиха, че вече е започнала подготовката на национален патриотичен младежки събор, който ще се проведе във В.Търново през септември.