Задържаха двама железничари за кражба на жп релси
Задържаха двама железничари за кражба на жп релси / снимка: Пресцентър МВР

Двама железничари са задържани от служители на "Транспортна полиция" в Горна Оряховица за кражба на 145 метра жп релси. Сигнал за кражбата е подаден в районното управление на 10 юли от представител на частна охранителна фирма, която е охранявала района. По случая било образувано досъдебно производство, като за установяване и разкриване на престъплението са проведени множество оперативно-издирвателни действия.

На 4 август криминалистите получили информация, че през един от подстъпите за района на кражбата е забелязано да навлиза лекотоварно превозно средство - тип "Кемпер". Предприети били незабавни заградителни действия на местността, в резултат на които в района били задържани 42- годишният К. М. на от Горна Оряховица, служител на БДЖ и Н. П. на 46 години от село Драгижево, железничар. Криминалистите открили в района паркиран бус тип „Кемпер", собственост и управляван от К. М.

При последвалия оглед на местността били открити бутилка пропан-бутан, гаечен ключ, пригоден за развиване на гайките на болт стегателните плочки на жп релсите и количка. В хода на разследването е установено, че откраднатите релси са предадени в пункт за изкупуване на черни и цветни метали.

Двамата железничари са задържани за срок до 24 часа. Повдигнати са им обвинения за извършеното престъпление. Работата по случая продължава.