За трети пореден път В. Търново става арена на атрактивна стънт битка
За трети пореден път В. Търново става арена на атрактивна стънт битка / Сайт на Мото клуб „Стънт Тийм Хазарт”
За трети пореден път В. Търново става арена на стънт битка
72393
За трети пореден път В. Търново става арена на стънт битка
За трети пореден път В. Търново става арена на стънт битка
  • За трети пореден път В. Търново става арена на стънт битка
  • За трети пореден път В. Търново става арена на стънт битка

За трета поредна година Велико Търново ще бъде домакин на международно състезание по стънт /б.р. каскада/, съобщи на пресконференция Георги Трънков- председател на Мото клуб „Стънт Тийм Хазарт”. Клубът организира надпреварата съвместно с Община Велико Търново, под патронажа на кмета Даниел Панов, на който Трънков благодари за подкрепата. Стънт битката ще се проведе на 6, 7 и 8 юни на паркинга пред хипермаркет МЕТРО, където през трите дни се очакват над 5000 зрители. За тяхната безопасност организаторите предвиждат да ги отделят от моторите с бетонни панели и метална ограда. Мотото на проявата е „Шофирай безопасно, бъди толерантен на пътя”.

До момента заявка за участие са подали 35 състезатели, но се очаква броят им да нарасне до 50, прогнозира Трънков. В старата столица ще пристигнат миналогодишният победител Никита Подолски /Беларус/, Арунас Габиеза /Литва/, Марцин Гловатски /Полша/, Джона Ватанен /Финландия/, Кевин Лювинек /Франция/ и много други популярни стънтъри. За първи път във В. Търново ще видим жена- състезател. Това е французойката Сара Лезито, която според организаторите ще засенчи доста мъже. Българинът Милен Колев /Булгериан Майки/ също пристига, а честта на В. Търново ще защитават Мартин Митов /Матара/ и Пацо Филев. Главен съдия е доайенът Дърти Джордж от САЩ, арбитри са още поляк, французин и българин.

За трети пореден път В. Търново става арена на атрактивна стънт битка
netinfo

Пет- шест хиляди евро струва един мотор, като за да бъде пригодена за стънт новата машина се разглобява и след това започва да се надгражда, разказа председателят на Мото клуб „Стънт Тийм Хазарт”. Ползват се пистови мотоциклети с мощност над 400 кубически сантиметра, без ограничения в броя на цилиндрите. Самото състезание включва дрифт, акробатика и трикове. Сред най- атрактивните номера е „Супермен”, при който моторът се движи на задна гума и се прави стойка на ръце върху кормилото. Скоростта по време на състезание не надвишава 50- 60 километра в час, като през повечето време мотоциклетът върви с 5- 10 км. на задна гума, обясни Георги Трънков.

 

Чуйте го в първия звуков файл.

 

Наградният фонд е 10 000$, като победителят ще получи 3500 щатски долара, вторият- 2000, третият- 1000. Премии са предвидени за класиралите се до десето място, информира Тодор Симеонов- член на ръководството на клуба- домакин „Стънт Тийм Хазарт”. Състезатели под 18 години ще се допускат само с нотариално заверено от родителите пълномощно, добави той. Екипировката на мотористите включва каска, ръкавици, ризница, протектори на лактите, гащи със защита на коленете и затворени обувки без връзки и е задължителна.


Повече от Тодор Симеонов във втория звуков файл.

Седем малчугани на възраст от 6 до 10 години ще са допълнителна атракция в шампионат по между си. За адреналина на публиката допълнително ще се грижи водещият- Пепи Гетото.

Общият билет за трите дни е 10 лева. Индивидуалните билети за петък са по три лева, за събота и неделя по пет. Децата до 12 години ще влизат безплатно, но с придружител.