Виолетовите стартираха с победа в Левски, Сашо Ангелов не е доволен от играта
Виолетовите стартираха с победа в Левски, Сашо Ангелов не е доволен от играта / Дарик нюз, архив

Победа с 0:1 записа при гостуването в на “Левски 2007” в Левски отборът на “Етър ВТ”. Единственото попадение отбеляза в 40- ата минута Димитър Байдаков.

Тогава бранителят Борис Бисеров центрира, а Ивайло Тодоров плъзна с глава топката към връхлитащия нападател, който технично покрай плонжа на вратаря вкара за 0:1. “Виолетовите” бяха подкрепени от голяма агитка, която им създаде буквално домакинска атмосфера.

Три промени имаше в състава на етърци. Липсваха наказаният Благовест Ангелов и висящите с картони Венци Димитров и Мариян Иванов, които старши треньорът Сашо Ангелов запази за предстоящото домакинство на “Локомотив” /Г. Оряховица/. Мачът бе дебютен за младия вратар Ивайло Петков и за привлечените през зимата Пенев, Бисеров и Борисов.

„Етър ВТ“ атакуваше по-често през първата част, но положенията до почивката не бяха много. Най-чистото бе в 26-ата минута, когато Пламен Пенев бе изведен отдясно сам срещу вратаря Ганчев, напредна, но скъси съвсем ъгъла и стреля в тялото му.

Веднага след паузата след центриране отдясно Байдаков с втори гол можеше да реши мача, но с глава пропусна да удвои от чиста позиция. Домакините тръгнаха в атака, като в 49-ата минута Иванов падна в наказателното поле, но реферът отсъди симулация.

През втората част Николаев имаше две възможности да пречупи окончателно домакините, но в 61- ата минута стреля в тялото на вратаря им, а в 87- ата разтърси напречната греда. Пропуск направи и Ивайло Тодоров, който се включи добре, а при атака на домакините Илко Трифонов изчисти топката пред голлинията.

„Въобще не съм доволен от играта. Съвсем по друг начин си представях мача, исках да пресираме през цялото време, но не се получи. Домакините също помогнаха, защото не играеха футбол – само лежане, ритане и това е. Теренът беше ужасен. Може би причината за играта беше теренът, дано да е така.

Изпуснахме няколко положения, от някои хора на съм доволен, независимо че са картотекирани, ако се повтори това нещо, освобождавам ги. Имена сега няма да посочвам. Не може да носят виолетовия екип хей така и да казват, че са в „Етър”. Няма да стане! Повече не съм доволен от атаката.

Вратарят Ивайло Петков изигра едва първи минути, не беше много сигурен, но това е нормално. Беше горе-долу добре, с леки грешки, но съм доволен от него. Домакините не създадоха голово положение, повече изсипваха топката и търсеха фаулове.

Доволен съм от победата, но от играта на някои момчета – не, просто съм разочарован от тях,”коментира старши треньорът Сашо Ангелов.

„Етър ВТ“: Петков, Николов, Ванков (54 Блажев), Бисеров, Цонев, Чирпанов, Трифонов, Борисов, Николаев (88 Мустафов), Пенев (32 Тодоров), Байдаков.