Виолетовите с трудна победа срещу никополци, червени картони още в 30-та секунда
Виолетовите с трудна победа срещу никополци, червени картони още в 30-та секунда / Дарик нюз, архив

Отборът на „Етър В. Търново” спечели с 3:1 домакинството на „Ситомир”, като стигна до обрат след втората част. По-добрата физическа подготовка на домакините и липсата на резерви в състава на гостите предопределиха крайния резултат.

С червени картони буквално от съблекалнята започна срещата в Дебелец. В 30-ата секунда Павлов от състава на гостите от Никопол удари с лакът капитана на етърци Росен Ванков в единоборство. Опитният защитник изпусна нервите си, отвърна му и двамата заедно поеха към съблекалнята, преди още да са се изпотили. В следващите 15-ина минути „виолетовите” опитваха да пренастроят играта си, а гостите чрез Байрактаров и Георгиев пробваха да прехвърлят вратаря Венци Димитров с далечни удари, които той отрази. В 16-ата минута Мартин Николов влезе опасно отляво и предизвика разбъркване в полето на „Ситомир”. Последва удар на Илко Трифонов, минал край целта, както и воле на Николаев, което изпрати топката в аут. В 35-ата минута Чирпанов и Илко Трифонов последователно биха, но вратарят на никополци се справи и в двата случая. В последните секунди на първото полувреме Ахмед Салимов стреля от 40 метра по диагонала, Венци Димитров не се намеси добре и трябваше да извади топката от мрежата зад себе си – 0:1.

Втората част тръгна с натиск на етърци и в 52-рата минута резултатът бе изравнен. Илко Трифонов премина трима футболисти на съперника, подаде на Николаев, той центрира и Димитър Байдаков вкара за 1:1. Бързият нападател на домакините бе в основата и на другите два гола. В 70-ата минута след негов изстрел с глава реферът отсъди дузпа, след като топката срещна ръка на бранител, а от бялата точка Илко Трифонов бе безпощаден за 2:1. В третата минута да добавеното време Байдаков надбяга съперниците си по фланга, подаде пред наказателното поле, където Георги Колев овладя топката и би точно в долния ъгъл за 3:1. „Росен Ванков нямаше право да посяга на съперник и да предизвиква червен картон срещу себе си. Видях, че го удариха, но това не го оправдава. Ако е имало дузпа за нас и съдията я е отсъдил, браво на него, ако е нямало, тогава жалко. Не искам ничия помощ. Ние не изиграхме мача както можем, закъснявахме с биенето на първа топка и това ни бе основният проблем”, коментира старши треньорът на великотърновци Сашо Ангелов.

„Етър В. Търново”: Димитров, Николов, Ванков, М. Иванов, Тодоров (46 Ангелов), Караиванов, Петров (33 Н. Иванов), Николаев (87 Колев), Байдаков, Чирпанов, Трифонов.