Виолетовите на точка от елита след равенство във Варна
Виолетовите на точка от елита след равенство във Варна / Дарик нюз, архив

Само една точка разделя отбора на «Етър- 24» от първото място в крайното класиране на Източната «Б» група и директно влизане в елита след вчерашния мач във Варна. В сряда от 18 часа на стадион «Ивайло» няма причини дългото очакване на великотърновската публика да приключи, след като на възпитаниците на Цанко Цветанов предстои среща с на практика изпадналия тим на ФК «Несебър».

Гостуването край морето тръгна с жълт картон за Николай Петров още в 5-ата секунда. Предупреждението бе поредно за халфа през тази пролет, а в крайна сметка се оказа решаващо и за оставането му на терена до края на срещата.

Първият по- опасен удар в срещата бе в 10- ата минута, когато силен удар на Георги Димитров профуча на метър от сглобката над Цанков.

Четири по- късно «виолетовите» дръпнаха в резултата.

Анев центрира от корнер, Какалов прехвърли топката с глава назад към връхлитащия Тодор Колев, който също с глава неспасяемо я заби в левия ъгъл за 0:1.

В 29- ата минута варненци стигнаха до изравнително попадение на Георги Димитров, а Какалов получи жълт картон, тъй като искаше нарушение срещу себе си.

След 180 секунди Станкев бе изведен отдясно, но вместо да подаде на двама съотборници реши да стреля и прати топката край гредата.

В края на полувремето удар на Георги Димитров от състава на «Спартак» облиза десния страничен стълб на вратата бранена от великотърновци.

Втората част тръгна с центриране на Анев от фаул, при което вратарят на домакините се размина с топката, но в купа от играчи никой не успя да я засече.

В 49- ата минута Николай Петров инкасира втори жълти и съответно червен картон за нарушение в центъра на терена. Това принуди Цанко Цветанов да извади от игра Какалов и да вкара на негово място дефанзивния Диян Димов.

Етърци пропуснаха да си осигурят отново гол- аванс в 62 минута, в която Гайдаров центрира отдясно към намиращия се пред вратата Колев, но страничната му ножица не порази целта.

Почти веднага домакините върнаха жеста като Мехмед бе изведен сам срещу Цанков и пусна топката край него и левия стълб.

В 70- ата минута Тодор Колев от чиста позиция стреля силно с глава на сантиметри над напречната греда, след центриране на Анев и това бе последното чисто голово полежение в мача.

«След като останахме с човек по-малко, вече беше трудно да спечелим, но все пак съм доволен от точката, която ни доближава до целта. С оглед на развитието на мача можем повече да съжаляваме за изпуснатата победа, тъй като през първото полувреме изпуснахме две чисти положения, докато «Спартак» не успя да създаде почти нищо. Рано останахме с 10 човека и това повлия на нашия отбор, но футболистите играха мъжки. След първия гол отстъпихме малко инициативата, защото тяхната принудителна смяна повлия позитивно на играта им. Но постепенно нашият отбор стана господар на терена. Можехме след почивката с две положения да си подпечатаме влизането в «А» група, но явно това ще стане в сряда пред великотърновска публика", коментира Цанко Цветанов.

«Етър- 24»: Цанков, Гайдаров, Томаш, Макенджиев, Йорданов, Петров, Анев, Станкев (82 Идриси), Какалов (51 Димов), Колев, Господинов.