/ Община Свищов
Отборът на „Раковски“ – гр. Раковски е тазгодишният победител в международния турнир
За шеста поредна година кметството на село Ореш и местният футболен отбор „Стрела“ организираха провеждането на Международен турнир по футбол „Марга Аурея“. Във футболното събитие взеха участие отбори от две страни и три населени места.

Международният турнир по футбол „Марга Аурея“ ще се проведе в свищовското село Ореш

Турнирът се проведе в рамките на един ден, а за първото място мериха сили отборът на домакините от село Ореш и гр. Раковски. Футболистите от побратименото румънско село Стар Бешенов тази година останаха на трето място в почетната стълбичка. Отборът на „Победа“ - Стар Бешенов беше финалист в четвъртото издание на международния турнир и участва ежегодно в спортната надпревара.

Стартираха дейностите по проект „Обновяване, почистване и озеленяване на парк в село Ореш, Община Свищов“ (СНИМКИ)

След оспорвана среща, миналогодишните победители от „Стрела“ - с. Ореш останаха втори, а финалист в шестото издание на футболния турнир „Марга Аурея“, с най-голям брой точки, стана отборът на „Раковски“-Раковски.

Община Свищов

Победителите в VI-я международен турнир „Марга Аурея“ бяха наградени с медали и купи от представителите на общинското ръководство, които бяха част от футболното събитие.

Индивидуални отличия бяха връчени и за „Отлично съдийство“, „Най-добър футболист“, „Най-добър вратар“, Най-добър защитник“ и „Голмайстор на турнира“. Председателят на ОбС-Свищов д-р Кристиян Кирилов, ресорният зам.-кмет на Община Свищов Борислав Замфиров и секретарят на Общината Любомира Петрова поднесоха на кмета на населеното място Любомир Иронов две футболни топки, като жест на внимание за организирането на международното събитие, които той от своя страна подари на гостуващите отбори, заели първо и трето място в турнира. 

Любомир Иронов благодари на своите спомоществователи в лицето на кмета на Общината Генчо Генчев и бизнесмена Александър Караджов, както и на народния представител в 44-то Народно събрание д-р Станислава Стоянова, от името на която получи поздравителен адрес.