/ netinfo
Отборът на „Стрела“-Ореш е тазгодишният победител в международния турнир

За пета поредна година кметството на село Ореш и местният футболен отбор „Стрела“ организираха провеждането на Международен турнир по футбол „Марга Аурея“.

Във футболната надпревара взеха участие отбори от две страни и четири населени места. Турнирът се проведе в два поредни дни, а на финала мериха сили отборът на домакините от Ореш и побратименото румънско село Стар Бешенов.

Майстори от Япония обучаваха каратистите на Митко Божанов (СНИМКИ)

Тази година отборът на „Стрела“-Ореш показа категорично надмощие с 4:0 над миналогодишния победител „Победа“ – Стар Бешенов и зае първото място в петото издание на международния турнир.

За третото място, в оспорван мач се съревноваваха отборите на „Гигант“ – Белене и „Бенковски“ – Българско Сливово, като крайният резултата от двубоя бе 4:3 в полза на „Бенковски“.

Реализирани дейности по проект "Да успеем всички заедно" в Свищов

Всички победители в V-я международен турнир по футбол „Марга Аурея“ бяха наградени от кмета на община Свищов Генчо Генчев с медали и купи, а индивидуални отличия бяха връчени за „Отлично съдийство“, „Най-добър футболист“, „Най-добър вратар“, Най-добър защитник“ и „Голмайстор на турнира“.

Кметът на село Ореш Любомир Иронов беше подготвил и една специална награда за Георги Наков от „Победа“ – Стар Бешенов, която румънският футболист получи за участието си във всичките пет турнира до сега и представянето му на много добро ниво във всеки един от тях.