В Свищов прибраха непълнолетни за притежание на наркотици
В Свищов прибраха непълнолетни за притежание на наркотици / Дарик нюз, архив

Непълнолетни момче и момиче са задържани за притежание на наркотични вещества в Свищов, съобщават от Областната дирекция на МВР.
Вчера при извършена в района на детска площадка проверка на 15-годишно момиче от крайдунавския град е установено, че същото държи саморъчно свита цигара с тегло около един грам. Късно снощи непосредствено след вземане на пакет от тайник, намиращ се на детска площадка в града, полицейски служители са опитали да проверят 16-годишно момче. Същото хвърлило пакета под паркиран наблизо автомобил. При огледа е установено, че пакетът съдържа 5 грама канабис. Непълнолетните са задържано за срок до 24 часа по закона за МВР. По-късно са предадени на родителите си.
Същата нощ е проверен и 18-годишен младеж от беленското село Деков, известен на МВР и е установено, че държи около един грам канабис. В. Н. също е задържан за срок до 24 часа. В хода на полицейската операция е проверен и лек автомобил «Сеат Леон», управляван от 19-годишният П. Г. от същото село. В автомобила е намерени газов пистолет, за който няма издадено разрешително. Младежът е задържан. Срещу четиримата са образувани бързи производства.