Тринити Фарм Фест с първо издание край Велико Търново
Тринити Фарм Фест с първо издание край Велико Търново / снимки: Тринити Фарм Фест
Тринити Фарм Фест с първо издание край Велико Търново
32154
Тринити Фарм Фест с първо издание край Велико Търново
  • Тринити Фарм Фест с първо издание край Велико Търново

Музикален фестивал, съчетан със зелено училище за деца сираци, ще организират през предстоящия уикенд група отявлени меломани от Велико Търново. Тринити Фарм Фест ще се проведе на 4 и 5 септември в къмпинг, който се намира между селата Самоводене и Първомайци.

Зеленото имение, наречено Тринити Рокс фарм, е собственост на 60-годишен англичанин, който също се запалил по нестандартната идея. Така той решил да подпомогне начинанието на Юлиян Петков, Евгени Тарпанов и Валентин Генев, нарекли себе си THE BROTHERS OF BASS SOUNDSYSTEM.  Те вече са се погрижили за цялата организация на феста, поканили са 16 диджеи и изпълнители, които ще представят разнообразни музикални стилове в двете фестивални вечери. На откритата сцена ще звучат джаз, суинг, фънк, брейкбийт, фънки тек.

Тринити Фарм Фест с първо издание край Велико Търново
netinfo

През деня пък живописното място ще бъде превърнато в зелено училище за деца и лица с умствена изостаналост от СУПЦ "Елена Грънчарова" в Горна Оряховица. За тях са организирани кратки курсове по изобразителни и приложни изкуства и различни забавления. Изградена ще бъде учебна стена по скално катерене, която те ще могат да използват с обезопасителни екипи и каски. И в двата дни за младежите са подсигурени обяд и следобедна закуска, в чието приготвяне ще участват и самите те.

Двудневният билет, позволяващ достъп до двете фестивални вечери, ще струва 15 лв. В него е включена безплатна бира, базалкохолно или алкохолна напитка. Еднодневният билет само за една вечер е 10 лв.
Дневните забавления за децата са отворени и безплатни за всички, решили да ги посетят.

Повече за Тринити Фарм Феста разказва един от организаторите Юлиян Петков в звуковия файл.