Трима задържани при спецакция в Свищов
Трима задържани при спецакция в Свищов / dariknews.bg

Трима души са задържани при специализирана полицейска операция вчера в Свищов. Акцията е насочена срещу престъпления, свързани с разпространението и употребата на наркотици и акцизни стоки без бандерол.

Униформените са издирвали и лица, обявени за общодържавно издирване, както и избягали от затвори криминално проявени. Извършени са проверки на пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, заложни къщи, сборища, спазване на режима на присъствие на малолетни и непълнолетни в увеселителни и питейни заведения.

В хода на операцията е следено и за подобряване на обстановката по безопасността на пътното движение.

Един от задържани е 31-годишен мъж от Свищов с инициали Я.К. У него са намерени 5 грама канабис. Срещу мъжа е образувано бързо производство за притежание на наркотици. Той вече има няколко криминални регистрации за кражби и притежание на наркотици, уточняват от полицията.

По време на операцията в Свищов са проверени 92 лица, 87 автомобила, 11 питейни заведения, 6 сборища на лица от криминалния контингент и 3 училища. Съставени са 47 акта и фиша по Закона за българските лични документи.