Театрална вълна връхлита В. Търново
Театрална вълна връхлита В. Търново / netinfo
Добрата новина за всички почитатели на храма на Мелпомена е, че през сезон 2007/2008 на търновска сцена ще се завъртят 12 от най-хитовите заглавия в афишите на столичните театри. На 16 ноември, петък премиерната постановка на Театър „Българска армия” – „Чайка” на А. П. Чехов ще бъде показана в МДТ „Константин Кисимов”. Режисьор е Крикор Азарян, а главните роли са поверени на Бойка Велкова, Иван Радоев, Мирослав Косев, Александра Сърчаджиева, Иван Ласкин, Анастасия Ингилизова.
До края на годината във Велико Търново Мариус Куркински ще представи моноспектакъла си „Сътресение” по разкази на Николай Хайтов. На търновска сцена ще се появи най-новото заглавие в Малък градски театър „Зад канала” – „Животното на трона” по Карло Гоци. Режисьор е Теди Москов, а главната роля е поверена на Владимир Пенев.
„Ще залагаме повече на комедийни и сатирични постановки”, каза Митко Тодоров, който е директор на Театъра на армията и председател на българската асоциация за театър. „Аз не съм безразличен към участието на В. Търново в театралния живот на България, най-малкото защото корените ми са от този регион” - така Митко Тодоров мотивира идеята „Столичния театрален афиш да гостува във Велико Търново”.
Повече чуйте в прикачения файл.

В края на столичния театрален маратон на базата на анкетни карти, които ще бъдат попълвани от зрителите, ще бъде определена и трупата, която е събрала най-много овации. Нейните актьори ще получат диплом и плакет на фондация „Сцена на вековете”, които са основен организатор на „Столичния театрален афиш да гостува във Велико Търново”.