/ Община Велико Търново
Според нея най-важното, което човек трябва да направи в живота си, за да има добро бъдеще, е да учи
 Родена през далечната 1921 г. Неделя Вангелова, която живее във Велико Търново, на 1 юли отпразнува своята 100-годишнина, съобщиха от Общината.

Столетничката духна свещите на тортата в дома на своята дъщеря Богданка в присъствието на своите най-близки хора. На празника бе поканен скъп за семейството гост г-жа Росица Димитрова - Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Общината, която изненада рожденичката със специален подарък- ръчно изработена графика с конец на четерлистна детелина.

Поздравиха столетница от Великотърновско

Тя отправи към баба Неделя своите най-искрени пожелания за здраве и благоденствие и все така да грее от щастие покрай най-близките си. От името на Кмета на Община Велико Търново, г-жа Димитрова поднесе специален поздравителен адрес, торта, цветя и парична сума, осигурени от Общината. От своя страна домакините поднесоха своите искрени благодарности към г-жа Димитрова за вниманието и професионализма и, както и за подкрепата, която семейството получава в грижите за столетничката.

През своя дълъг житейски път баба Неделя е отгледала син и дъщеря и се радва на четирима внуци, четирима правнуци и един праправнук. Известно време е работела в ТКЗС-то в Леденик, а след това в ДАП-Велико Търново, а също така е участвала в певческата група към читалището в Леденик.

През годините баба Неделя, споделя че се е стремила да се храни разнообразно и балансирано и без да прекалява, а дълголетието си смята, че се дължи на приема на много зеленчуци.

На младини много държала всеки ден да се яде постно, с изключение на събота. Според нея най-важното, което човек трябва да направи в живота си, за да има добро бъдеще, е да учи, като това най-често дава за съвет на своите деца и внуци.