/ Община Асеновград
100-годишната жена не искала да приеме правилата, въведени заради извънредното положение, но се примирила
Община Асеновград изненада с поименен плакет и паричен подарък столетницата Йордана Пейчева от Асеновград. Поради създалите се обстоятелства общинското ръководство не успя да се срещне с рожденичката, но внучката Йорданка Ковачева, която носи името й, получи подаръците от нейно име.

Баба Пасинка от асеновградското село Леново отпразнува 100-годишен юбилей (СНИМКИ)

Столетницата останала приятно изненадана, че други хора, освен близките й, знаят за рождения й ден.
Развълнувала се е и с благодарност е изпратила почерпка по своите близки, "защото тя много държи на уважението и отбелязва тези неща", разказа внучка й Йорданка. На личния си празник, който тази година съвпадна с друг голям християнски празник - Лазаровден - и предшества Цветница и Великден, баба Йордана си е пожелала здраве и сили.

Община Асеновград

Асеновградчанката посрещнала 100-годишния си юбилей с най-близките си. Тя е третият столетник в общината от началото на 2020 г. досега. Жената все още се справя сама и дори продължава да работи по двора в къщата си. Ходи да пазарува, готви и почиства.

Баба Йордана се радва на голямо семейство. Има двама сина (на 68 г. и 73 г.), 2 внучки, 4 правнука и една пра-правнучка. Родена е на 11.04.1920 г. в село Полковник Серафимово, Смолянско. Там в момента живеят други нейни близки, които заради ситуацията не успяха да й гостуват за юбилейния рожден ден. Семейството й се е изхранвало с отглеждане на животни и земеделие, живеейки в балканското селце. Възрастната жена има още 6 сестри и един брат. Някои от тях също са доживели до 90 - 94-годишна възраст, разказва внучката й.

Община Асеновград

Йордана Пейчева е работила в завод за дърводобив и по-късно - като готвач в туристическо дружество. В село Бачково се запознала със съпруга си и преживели щастлив семеен живот заедно, повече от 40 години в Асеновград.

Баба Руса е на 100 години: Любовта към хората и работата ме съхраниха

Близките на столетницата казват, че тя е скромна, работлива и със силен дух жена. Първоначално не е искала да приеме спазването на правилата, въведени заради извънредното положение у нас, но впоследствие се е примирила и е разбрала, че за нейно добро е по-добре да стои вкъщи. Най-добре се разбирала с правнуците и най-малката пра-правнучка.

Баба Върба Лазарова от Враца стана на 100 години

Внучката й Йорданка Ковачева се гордее, че носи името на 100-годишната си баба. Разказва, че столетницата много обичала да чете вестници, а хапчета приемала само обичайните за възрастта, но в умерени количества. Никак не й харесвало да посещава лекар.

Община Асеновград

100-годишната пенсионерка се хранела с каквото й е вкусно, без да се ограничава и си пийвала по малко бира или ракия.

На стотния си рожден ден баба Йордана Пейчева получила парти изненада от най-близките си хора. Те й поднесли торта с надпис "Честито 100летие", цветя и други подаръци.