Съмнения за фалшификации на конференцията на БСП изрази Идейното обединение на левите социалисти
Съмнения за фалшификации на конференцията на БСП изрази Идейното обединение на левите социалисти / netinfo

Имаме съмнения за фалшифициране и манипулации на отчетно-изборната конференция на БСП във Велико Търново, обяви Мирослав Евтимов, председател на идейното обединение на левите социалисти в БСП.

Безпрецедентно е избрано ръководство на малцинството, заяви още Евтимов. Той посочи, че от присъствалите на конференцията над 400 делегати, новоизбраният председател Марияна Бояджиева е получила 191 гласа.

За първи път председателят не е избран с гласовете на 50 плюс един от целия състав на конференцията, допълни Мирослав Евтимов.

Според левите социалисти в БСП изборът на ръководство е направен в условията на съмнителен кворум, а при гласуването поне десетина делегати са открили, че подписите им са фалшифицирани.

Ще изискаме заверен препис на изборните книжа и ако открием нередности или манипулации в избора ще сезираме Висшия партиен съвет, който трабва да се произнесе за свикване на нова изборна конференция, коментира още Мирослав Евтимов. 

Чуйте повече в прикачения файл:

Идейното обединение на левите социалисти в БСП – В.Търново съществува от около година и половина. Членовете му наброяват към момента стотина души.

През май ще се проведе годишна сбирка на обединението, съобщи още неговия председател.

Мирослав Евтимов не скри, че след конференцията на социалистите се наблюдава отлив на членове от БСП, които били разочаровани от липсата на ясна позиция на ръководството към реални обществени проблеми.