/ netinfo

Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама за извършен грабеж на бензиностанция.

Оставиха в ареста мъж, удрял и заплашвал полицаи с убийство

Обвинението срещу двама мъже е за това, че на 26 юни 2018  г. в Лясковец, на територията на бензиностанция, в съучастие отнели чужди движими вещи – парична сума в размер на 2140  лева, собственост на бензиностанцията от владението на неин служител с намерение противозаконно да ги присвои, като употребили за това сила, изразяваща се във влачене, блъскане и нанасяне на удари в задната част на главата на пострадалия. По отношение на С. А. грабежа представлява опасен рецидив.

Двамата обвиняеми са осъждани и се познавали отдавна. На 25 юни 2018 г. срещу 26 юни 2018 г., около полунощ, двамата били заедно и решили да извършат грабеж, като вземат парите от бензиностанция, която се намирала в началото на Лясковец.

Арестуваха мъж, тормозил майка си и нападнал полицаи в Дебелец

Приготвили се, като си поставили ръкавици и шапки, които да прикриват лицата им и тръгнали към бензиностанция. Минали от задната й страна, прескочили металната ограда и се прикрили зад храстите. След като оглеждали района и се убедили, че наоколо няма хора, влезли в търговското помещение.

С.А. веднага се насочил към служителя, ударил го в главата и го съборил на земята, като попитал къде е касата. През това време И.П. влязъл в склада, видял на рафта плик с парите от оборотите и ги взел. Веднага двамата напуснали бензиностанцията, като по-късно си разделили парите.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.