Събират шефовете на тимовете от В група в Зоналния съвет на БФС
Събират шефовете на тимовете от В група в Зоналния съвет на БФС / netinfo

Традиционната предсезонна среща с шефовете на клубовете от Северозападната „В" група ще проведе Зоналният съвет на БФС във Велико Търново. Сбирката е насрочена за 13,00 часа в сградата на Цeнтралата в комплекс „Юнак".

На нея ще бъде обсъдено лицензирането на клубовете от Трета дивизия за следващия сезон. Те вече са получили набор от документи, свързани с изискванията, които трябва да попълнят до 30 април. И за тях вече се изискват финансов план и отчет, както и стадион, отговарящ на определени условия.

Клубните началници ще научат, че драстично се намалява таксата за внасяне на жалби, която от 250 пада на 100 лева. Пролетният дял от първенството започва на 6 март и приключва на 5 юни, с един междинен кръг. Баражите за попълване състава на „В" група са на 9 и 17 юни.

Веднага след срещата на босовете на третодивизионните клубове ще се тегли жребият за третия дял в шампионата на Зона „В. Търново" юноши младша възраст и деца. За да изиграят момчетата повече мачове, Зоналният съвет структурира първенството им в три дяла.

Новина за школите е, че от тази пролет по пет срещи при подрастващите ще бъдат ръководени безплатно от съдии и делегати. Клубовете от професионалния и аматьорския футбол ще заплащат само пътните разходи на бригадите.