Светослав Караиванов приключи с Етър ВТ
Светослав Караиванов приключи с Етър ВТ / Дарик нюз, архив

Офанзивният халф на „Етър В. Търново” Светослав Караиванов прекратява активна състезателна кариера. Полузащитникът, който на 23 април ще навърши 26 години, е съобщил на старши треньора Сашо Ангелов за решението си. Причина за него са травми и трите операции, които състезателят е претърпял на коляното. Сиско бе сред талантите на великотърновската школа и дори бе взет от Георги Василев в “А” група в “Нефтохимик” /Бургас/. Скъсани кръстни връзки обаче го извадиха от терена, а впоследствие получи и други травми. В кариерата си той е играл в “Б” група за “Етър 1924”, “Светкавица” /Търговище/ и ФК “Любимец”, а през есента обличаше екипа на “Етър ВТ” в Северозападната “В” група. “Желая успех на момчетата и дано постигнат набелязаните цели”, коментира Караиванов.

Междувременно допълнителен тираж на календара за 2014 г. пуснаха от „Етър В. Търново”. Интересът към излезлия преди месец календар бе голям и той бе разпродаден бързо. Това наложи да направят допечатка, която вече е в продажба. Три лева струва календар с метална лайсна за окачване, два лева- без такава.

Фенклуб „Етър” пък продължава да разнообразява асортимента от артикули, посветени на 90- годишнината на футбола във В. Търново. На пазара вече са метални химикалки, запалки и магнити с надпис „90 години „Етър”.