Снегът уплаши вещи лица, отложиха делото срещу Румен Рашев
Снегът уплаши вещи лица, отложиха делото срещу Румен Рашев / Дарик нюз, архив
Снегът уплаши вещи лица, отложиха делото срещу Румен Рашев
49520
Снегът уплаши вещи лица, отложиха делото срещу Румен Рашев
  • Снегът уплаши вещи лица, отложиха делото срещу Румен Рашев

Делото срещу бившия кмет на Велико Търново Румен Рашев и ексглавния архитект на Общината Елена Абаджиева бе отложено за 1- 2 март. Апелативният съд в старата столица взе решението, заради невъзможност на вещите лица от Русе да пристигнат в града. Председателят на съдебния състав Румян Жеков цитира факс от трите вещи лица, изготвили допълнителна строително-техническа експертиза, че заради лошите метеорологични условия не могат да се явят и молят за отлагане. Любопитно е, че обвинението бе за отлагане, докато защита смяташе, че трябва да бъде даден ход на делото. В крайна сметка съдът реши, че е правилно да се изслушат вещите лица и да им бъдат зададени въпроси от страните и насрочи нова дата, с оглед и на това, че за днешното заседание не бяха предвидени други процесуални действия.

Бившите кмет и главен архитект са обвинени, че са превишили правомощията си и са облагодетелствали частна строителна фирма, разрешавайки и да строи блок и тенис корт, с което са нанесли щети на община Велико Търново в размер на 455 808 лв.

През април миналата година Окръжният съд наложи на Румен Рашев условно наказание и да заплати на общината близо 500 000 лева като вреда. По същите обвинения главният архитект на общината Елена Абаджиева бе оневинена. Процесът влезе в Апелативния съд по протест на прокуратурата, която иска затвор за Рашев и условна присъда за Абаджиева.

 Ще приключи ли делото на 1 и 2 март и правилно ли го отложи Апелативният съд, чуйте в звуковия файл от адвокат Огнян Симеонов, представляващ Общинския съвет на В. Търново.