След намесата на кмета Цанко Цветанов остава треньор на Етър-24
След намесата на кмета Цанко Цветанов остава треньор на Етър-24 / Дарик нюз, архив
След намесата на кмета Цанко Цветанов остава треньор на "Етър- 24"
56183
След намесата на кмета Цанко Цветанов остава треньор на "Етър- 24"
  • След намесата на кмета Цанко Цветанов остава треньор на "Етър- 24"

Изключително твърда позиция изрази кметът на В. Търново Даниел Панов по отношение на втората по ред треньорска криза в "Етър-24". Като акционер с 34% в АД-то Общината има свои представители в Общото събрание и съвета на директорите и право на глас. Още повече, че клубът ползва стадион "Ивайло", който се стопанисва от Общината, тя извършва и ремонтните дейности по- него, плаща за поддръжката, както и консумативите. Снощи градоначалникът разпространи чрез личната си страница във Facebook своята позиция в подкрепа на Цанко Цветанов.

Днес след церемонията по откриването на Спортното училище Даниел Панов заяви пред медиите, че държи да се изпълни споразумението между съакционерите и, ако това не стане, ще оттегли подкрепата си от клуба, ще сезира Местния парламент и ще свика Консултативния съвет по спорта, за да се вземе решение за бъдещата политика на Общината.

"Не може пет минути, след като водим нормален разговор, да стават неразбории. Очаквам да се придържат към поетите ангажименти, при положение че Общината прави всичко възможно стадионът, който не е пипан 28 години, да стане добро място. Всичко останало са клюки и интриги, които влияят зле и на самите футболисти. За мен няма друг треньор освен Цанко Цветанов", каза Даниел Панов. Той е поискал справка за финансовото състояние на клуба, която чака повече от месец, за да е наясно всеки акционер с какво участва в издръжката.

"Когато всичко е прозрачно, няма слухове. Да се знае кой какво дава. Има спонсори, реклама, билети и т.н. Направен бе ВИП-сектор, който да подпомогне като се продадат карти. Това не го видях. Там трябва да сядат само тези, които са си купили карти. Мястото на кмета и на областния не е там, щом не са си купили", коментира още Даниел Панов.

Час и половина по- късно при него са били акционерът Красимир Гърдев и изпълнителният директор на клуба Ендер Дормушев. "Казах им да заравят шпагите и да работят за доброто на клуба", заяви Даниел Панов.

Чуйте повече от него в звуковия файл

Буквално преди минути Красимир Гърдев разпространи изявление на Съвета на директорите и управленския екип на клуба. В него пише: ПФК "Етър-1924" заминава за  лагер и контролни срещи в Турция, воден от старши треньора Цанко Цветанов, който е с тригодишен договор в клуба. Акционерите, ръководството и старши треньорът имат обща цел- постигане на престижно класиране в "А" професионална футболна група".

Становището е подписано от изпълнителния директор на клуба Ендер Дурмушев. Самият Цанко Цветанов потвърди, че утре в 8 часа отгборът тръгва за Истанбул, от където ще лети за Диарбекир. Там на 5 септември от 19.00 ч. на стадион „Ататюрк" ще изиграят приятелски мач с местния третодивизонен тим. Отборът се казва „Йени Диарбекирспор" и мачът с великотърновци ще бъде генерална репетиция за него преди старта на първенството. В Диарбекир, родният град на основния акционер в „Етър-24" Фейзи Илханлъ, воденият от Цанко Цветанов тим ще остане три дни. След това лети за Анкара, където на 9 септември от 17.00 ч. ще гостува на елитния „Генчлербирлиги". Съперникът на етърци е печелил два пъти купата на страната си, а през миналото първенство завърши на девето място.