Слави Бинев е готов да осигури европейска защита на Мирослав Найденов
Слави Бинев е готов да осигури европейска защита на Мирослав Найденов / Дарик нюз, архив
Слави Бинев е готов да осигури европейска защита на Мирослав Найденов
63624
Слави Бинев е готов да осигури европейска защита на Мирослав Найденов
  • Слави Бинев е готов да осигури европейска защита на Мирослав Найденов

Председателят на Коалиция "Горда България" евродепутатът Слави Бинев обяви в Свищов, че ще гарантира европейска закрила на Мирослав Найденов и Емил Димитров, както и на всеки друг, който е готов да свидетелства за престъпленията на бившия министър на вътрешните работи в правителството на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Бинев и Станислав Недков-Стъки, водач на листата на Коалиция „ГОРДА България" за 4-ти великотърновски изибрателен район,  се срещнаха с представители на медиите и с жителите на крайдунавската Община. „Готови сме да осигурим европейска защита на бившия министър Мирослав Найденов и на ексдепутата Емил Димитров, които са готови да говорят, за да излезе цялата истината, както за мегаскандала с подслушванията, така и за други престъпления извършени от ГЕРБ", каза Слави Бинев.

Чуйте повече от него в звуковия файл.

Станислав Недков- Стъки за пореден път апелира за отнемане на имунитета и оттеглянето от участие в изборите на главния виновник за тези престъпления- бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Според него първите четирима от листата на ГЕРБ за региона са хора със спорна репутация или свързани с престъпления, както например Георги Марков от Свищов, за който има информация,че е участвал в схеми за източване на ДДС. Станислав Недков алармира, че се подготвя манипулация на вота на избирателите чрез различни методи, един от които е изборът на фирма-превозвач на бюлетините.

Коалиция „ГОРДА България" няма да допусне в изборния процес да участва, както до сега фирмата на общинския съветник от ГЕРБ Александър Нанков, което е грубо погазване на закона и конфликт на интереси. Ще бъдат изпратени протестни писма до РИК и ЦИК и ако те не реагират от коалицията ще се обърнат към всички политически сили, за общи действия за провеждане на честни избори, обяви още Станислав Недков. Реалното отчитане на вота на избирателите ще гарантира стартиране на демократични процеси, от които спешно се нуждае българския народ и незабавно възмездие за всички, които участваха в разграбването на България в годините на прехода.

По отношение на местните проблеми от Коалиция "ГОРДА България" ще работят за изграждането на нов мост до Свищов, както и на пречиствателна станция за питейната вода, което ще допринесе за развитието на региона.