Сашо Ангелов се оплака от липсата на футболни терени във В. Търново
Сашо Ангелов се оплака от липсата на футболни терени във В. Търново / Дарик нюз, архив

Старши треньорът на “Етър ВТ” Сашо Ангелов скочи срещу липсата на терени във В. Търново. Наставникът на "виолетовите" заяви, че е получил чувство за малоценност при гостуването на “Евроколеж” в пловдивското село Оризари, където възпитаниците му победиха в събота с 2:0. Там третодивизионният тим разполага с база с два терена, осветление, трибуни, съблекални и зала, изградение по европроект.

“Крайно време е от Общината да обърнат внимание на случващото се в малки населени места извън нашия регион по отношение на спортната инфраструктура. Жалко е В. Търново да не разполага с нормален терен на който да водим подготовка и да играем контролни срещи. В Оризари се чувствах неловко, докато ръководителят на базата Славчо Хорозов ми говореше, че сигурно при нас е много по- добре, тъй като сме били шампион и имаме традиции. Хората ме питат защо тази зима всичките ни контроли са на чужд терен. Отговорът е прост, защото нямаме къде да домакинстваме за приятелски мач. Феновете искат резултати напролет, а момчетата газят в калта и е почти невъзможно да проведем едно нормално занятие. Събрах футболистите веднага след Нова година и не им дадох никаква почивка, защото исках да използвам докато бе сухо, за да тренираме. Сега къде да ги закарам в тази кал”, попита риторично треньорът. По този начан той подкрепи откритото писмо на Фен клуб „Етър” от преди месец, насочено срещу липсата на условия за футбол в града.

По думите на Ангелов вече две години се чака да стане изкуственият терен в района на Спортното училище, който в момента е една яма. Тренировъчното игрище да стадион “Ивайло” пък е засипано със строителни отпадъци.

“Там от незнам си колко време се пише, че плевенска фирма щяла да прави изкуствен терен. В същото време до него има нова сграда със съблекални, които са направени и им трябват само душове. Да махнат боклуците да затревят терена и ще има къде да тренираме в града. Хубаво е, че дадоха един милион за терена на “Ивайло”, но нали за да играем на него трябва да се подготвяме някъде. Добре, че президентът на клуба Сашо Нанков осигурява автобуси и вози отборите до съседните села, за да се води подготовка, но в Леденик, Самоводене и Килифарево има терени, за чиято поддръжка нищо не се прави. В Дебелец са два терена, които ние ползваме благодарение на добрата воля на местните футболни хора. Там става страхотна база, но няма кой да я направи. Ако толкова много пречи “Етър” на В. Търново да го закрият и толкова ”, каза още Сашо Ангелов. За контролата с “Евроколеж” той коментира, че е била важна, за да види състоянието на футболистите след пиковите натоварвания. Утре етърци гостуват на друг третодивизионен тим от пловдивско- “Гигант” /Съединение/, в сряда ще срещнат “Янтра” на изкуствения терен в Габрово.