Сашо Ангелов: Локомотив (Г. Оряховица) е моят дом, в Етър ВТ постъпиха некорeктно с мен
Сашо Ангелов: Локомотив (Г. Оряховица) е моят дом, в Етър ВТ постъпиха некорeктно с мен / Дарик нюз

На нарочна пресконференция "Локомотив" (Г. Оряховица) представи официално новия си старши треньор и ясните за сега попълнения за предстоящия сезон.

"Клубът в момента е в идеална позиция от финансова и организационна гледна точка. Вече сме в "Б" група, нямаме финансови задължения. 10 години "Локомотив" не е бил в професионалния футбол, но мястото му е точно тук. Благодаря на хората, които ни помагат. Надявам се с опита на Сашо да вървим нагоре, работата му в "Етър" бе отлична, с млад отбор той държа в напрежение останалите конкуренти до края ", заяви президентът Бончо Генчев.

Помощник на Сашо Ангелов ще бъде Милчо Сирмов, а Ценко Гавазов остава да помага на щаба. Бившият старши треньор на виолетовите коментира раздялата си с "Етър ВТ".

"Изключително некоректно отношение от ръководството, уж щяхме да обиграваме отбор за 2- 3 години. Заявиха ми: "доволни сме, но си тръгвай". Изгорях заради някои родители, които искаха синовете им да играят. Спирам с тази тема дотук. Туморът в "Етър" и българския футбол трябва да се изкорени", заяви Ангелов. На въпроса ще има ли още движение на играчи по оста В. Търново- Г. Оряховица, той отговори: "всичко е възможно".

"Нормално е да се върна в "Локомотив" (Г. Оряховица)- това е моят дом, откъдето съм тръгнал. Идвам с амбицията да правя отбор. С изключение на двата престоя в "Етър", кариерата ми винаги е вървяла във възходящо ниво, искам така да продължи", добави Сашо Ангелов.

Наставникът обяви, че съставът още не е комплектован и е възможно да има още напускащи и нови футболисти, но на 2 август ще бъде в идеално състояние. Новите имена в "Локомотив" са: Радослав Рашков от "Любимец", Мариян Иванов, Тодор Чирпанов и Николай Иванов от "Етър ВТ", Йордан Апостолов от "Ботев" (Враца), Добромир Петров от "Видима Раковски" и Илия Карапетров от "Пирин" (Г.Делчев). Те бяха представени от Бончо Генчев, който връчи на всеки от тях черно-бяла фланелка.

Сашо Ангелов: "Локомотив" (Г. Оряховица) е моят дом, в "Етър ВТ" постъпиха некорeктно с мен
netinfo

На проби в тима засега са Пламен Илиев от "Спартак" (Плевен), Атанас Димитров от ФК "Банско", Николай Илиев от "Калиакра", Радослав Байчев от "Капфенберг" Австрия (син на бившия етърец Мирослав Байчев) и Лилян Маринов от спортен колеж на "Тотнъм" (син на ексанационала Йордан Маринов).

Вратарят Радослав Рашков е юноша на "Боляри", след което игра в "Етър 1924", а в "Локомотив" идва от ФК "Любимец".

Мариян Иванов и Тошко Чирпанов също са достатъчно добре познати в региона, преминаха при горнооряховци от “Етър ВТ”. Добри Петров е играл за “Академик” /Свищов/, а през зимната пауза се пробва при великотърновци, но Сашо Ангелов не го взе и нападателят отиде във “Видима- Раковски. От школата на ловешккия клуб Литекс е Атанас Димитров, роден на 17 април 1992 г. в Петрич. През миналия сезон, виканият и в първите отбори на страната халф бе част от ФК “Банско”.

Йордан Апостолов е роден на 30 ноември 1989 г. полузащитник, играл за “Етър 1924” в “Б” група. Като футболист на “Локо” /Мездра/ през май 2012 г. взе активно участие в скандалите при гостуването на тима си на “Спартак /Плевен/ и бе наказан с лишаване от права за 1 година от Зоналния съвет на БФС във В. Търново.

Халфът Илия Карапетров идва от тима на “Пирин” /Г. Делчев/, с който бе н елита през миналото първенство. 22- годишният футболист си е родом от Гоце Делчев.

Напускащите "железничарите" са Йордан Петров, Любо Стефанов, Даниел Панайотов, Ивайло Петров, Тихомир Кънев и Николай Петров. На 16 юли "Локомотив" играе с ОФК "Монтана" в Тетевен, на 20 юли с отбор от Израел в Правец и на 26 юли с "Дунав" в Г. Оряховица.