3 mart
3 mart / netinfo
С прояви в три поредни дни в Община Свищов ще отбележат Националния празник на България – 3 март.
 
Събитията започват на 1 март в 16 часа  с открит урок „Аз обичам България” с ученици от 3 „в” клас в актовата зала на СУ „Николай Катранов” в крайдунавския град. В урока ще се включат децата и класният им  ръководител Веселина Страшимирова, както и техните родители.
 
На 2 март  ще се проведе състезание „Моята България” за ученици от 3 до 12 клас, посветено на Националния празник. То ще започне в 14 часа в аулата на ПДТГ „Димитър Хадживасилев”.
 
Програмата на 3 март ще започне с Благодарствен молебен за Освобождението на България в 10.30 ч. в църквата „Света Троица”.  В 11 часа пред Паметника на Свободата на пл. „Свобода” ще има Общоградско поклонение и полагане на цветя в памет на загиналите за Освобождението на България.
 
"По повод Националния празник - 3 март, община Свищов ще подари  български флагчета на всички граждани присъстващи на общоградското поклонение, което ще се състои от 11.00 часа на пл. „Свобода". Този акт на родолюбие е продиктуван от желанието да се подсили общото национално чувство на гордост, а свищовлии да се усетят обединени от идеята, заедно да развеят българския флаг, в чест на загиналите за Освобождението на България", съобщиха от общината в крайдунавския град.