Румен Димитров: Само Нашият град и кметът изпълняваме обещанията си
Румен Димитров: Само Нашият град и кметът изпълняваме обещанията си / Дарик нюз
Румен Димитров: Само "Нашият град" и кметът изпълняваме обещанията си
58688
Румен Димитров: Само "Нашият град" и кметът изпълняваме обещанията си
Румен Димитров: Само "Нашият град" и кметът изпълняваме обещанията си
  • Румен Димитров: Само "Нашият град" и кметът изпълняваме обещанията си
  • Румен Димитров: Само "Нашият град" и кметът изпълняваме обещанията си

Единствено съветниците от „Нашият град" и кметът Даниел Панов покриват на 95 на сто от обещанията, дадени по време на предизборната кампания, през първата година от мандата, констатира Румен Димитров. Заместник- председателят на Общинския съвет и колегата му Мариян Кенаров отчетоха отминалия период, като акцентираха само върху положителните неща.

Румен Димитров посочи десет добри дела в работата на местния парламент. Става дума за намаляването на такса битови отпадъци за юридическите лица от 7,5 на 6 промила, въвеждането на отстъпка от 10 % при внасяне на такса смет в гратисния период, запазената практика училищата да заплащат само 10 на сто от такса смет и решението ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" да внася 30 на сто от дължимата сума за такса смет.

Общинският съветник акцентира още върху рехабилитирането на улиците „Колоня Товар" и „Толедо", преасфалтирането и отварянето за движение улицата на глада, възстановяването на Спортното училище, новият метод за попълване на дупките в града, започналия ремонт на Летния театър...

Чуйте повече от Румен Димитров в първия звуков файл.

Колегата му Мариян Кенаров подчерта, че двамата са отправили общо шест питания и пет предложения. Димитров е присъствал на всичките 29 заседания, Кенаров е отсъствал от три, но с предварително уведомление, както е по закон. Съветникът от „Нашият град" добави, че са гласували на сесиите без спуснати директиви от партийни централи, а водени от съвестта си и интересите на гражданите.

Според него сред най- важните неща са изграждането на тротоари и монтирането на осветление в Западната промишлена зона. Мариян Кенаров заяви, че 30 години работи в нея, но едва сега се прави нещо за повече от трите хиляди души, които си вадят хлба там. По отношение на Общинския съвет той обобщи, че вече е ясно кой, за какво и как гласува в него.

Повече от него във втория звуков файл.