Ротаракт с дарителска кампания за Деня на детската книга
Ротаракт с дарителска кампания за Деня на детската книга
Дни преди Денят на детската книга младежите 2 април младежите от Ротаракт клуб Велико Търново организират книгодарителска кампания за обновяване на детския отдел в библиотеката към читалище “Надежда-1969”.

Младежите от Ротаракт – Велико Търново организират благотворителна кампания за 8 март

В периода от 25 до 31 март на определените локации за събиране на детски книги можете да се оставят художествени и класически четива за малчугани от 6 до 14 годишна възраст, които са в добро състояние. Местата са общо 8 - Сити пъб, Самис бар, ТАМ, Kлуб 7, Малкия Интер, Равена и супермаркети Хаджирадеви, а след като приключи срока за събиране книжките ще бъдат обработени и депозирани за подреждане по рафтовете на библиотеката. 
 

Ротаракт клуб-Велико Търново отпразнува своя 16-ти рожден ден

Към момента детската литература в библиотеката остарява и средствата не успяват да покрият нуждите на библиотеката в първото читалище в града. Сегашните книги се използват за занимания с деца и четения пред най-малките, които все още не умеят сами, а за поставяне на по-големи цели е необходимо разнообразие и нови издания. 

Затова младежите от Ротаракт призовават всички да си спомним за любимите приказни моменти от детството и да ги споделим със следващите поколения като се включим в кампанията “Дари и емоцията от книга сподели”.