Репортер на Дарик Велико Търново с отличие за отразяване на гражданските каузи
Репортер на Дарик Велико Търново с отличие за отразяване на гражданските каузи / DarikNews.bg

Репортерът на Дарик радио Велико Търново Мариета Стоянова бе сред отличените журналисти за принос към популяризирането на дейността и каузите на гражданските организации у нас. Информационният портал за неправителствените организации в България награди още двама журналисти на медията - Димитър Панев от Дарик София и Искра Георгиева от Дарик Русе. 12 бяха всички наградени представители на национални и регионални медии, като селекцията е направена при преглед на публикации от близо 60 новинарски сайта.

Репортерите бяха отличени като най-често цитирани журналисти и получиха благодарствени грамоти за интереса си към работата на неправителствените организации. Церемонията по награждаването се състоя на 11 декември в София в присъствието на екипа на Информационния портал и представители на активни неправителствени организации от цялата страна, които също получиха награди.

Информационният портал за неправителствените организации е създаден през 2009 г. от Българския център за нестопанско право и Фондация ПАЦЕП. Официалното му стартиране е на 22 февруари 2010 г. Съдържа база от данни за над 5600 НПО с възможност за разширено търсене по множество критерии. Порталът публикува новини, седмичен бюлетин, информации за законодателство, кампании, работа и доброволчество, свързани с неправителствения сектор у нас.