/ Thinkstock/Getty Images
Пети Международен конкурс за вокална и инструментална музика "Звукът на времето" се проведе на 4 и 5 май в старата столица. Участници от страната и чужбина, с рекорден брой над 300 се състезаваха в две направления: вокални и инструментални изпълнители.

Конкурсните програми се проведоха в две зали, като за инструменталистите в Изложбени зали "Рафаел Михайлов", а за вокалните изпълнители ДКС  "Васил Левски" ( Дворец на културата и спорта). Нелина Църова- директор на дирекция култура и туризъм към Община Велико Търново пожела успех на младите участници на откриването.

Тази година, освен конкурсната програма се състояха и множество съпътстващи събития сред които клавирни концерти, изложба на проф. Александър Танев по случай 90-та годишнина от рождението му, открити уроци по поп и джаз пеене, както и представяне на песенното творчество на композитора Емил Струнджев.

Велико Търново отново е домакин на ”Звукът на времето”

На официалния гала концерт на лауреатите бяха връчени и най-големите награди с парична премии, осигурени от спонсорите на конкурса. Гранд При Инструментал си поделиха близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови, познати на българската публика, с участието си в Детската Евровизия през 2015г., а Гран При Вокал замина за Шумен, заедно с момичетата от Квартет „Унисон“.

Подаръци от спонсори и партньори бяха осигурени за всички участници в конкурса.