Първокласници се учат да пресичат безопасно
Първокласници се учат да пресичат безопасно / DarikNews.bg

Първокласници от великотърновското училище "Патриарх Евтимий" участваха в тренинг за безопасно пресичне на пешеходна пътека и групово пресичане под ръководството на учител. В обучението по повод Седмицата на пътната безопасност се включиха и представители на "Пътна полиция" - Велико Търново и Регионалния инспекторат по образованието.

Тренингът е част от кампанията "Всички ние на пътя - звездата си ти", иницииарана от евродепутата Илиана Иванова, под патронажа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. В рамките на кампанията досега са организирани различни мероприятия в цялата страна. Целта е да бъдат призовани шофьорите да са внимателни и отговорни на пътя.

Първокласници се учат да пресичат безопасно
netinfo

"Искаме да обърнем внимание на шофьорите да спазават правилата за движение и да дават предимство на пешеходците. Също така се обръщаме и към пешеходците с призив да пресичат правилно на обозначените за това места", каза ст. инсп. Валентин Генов от "Пътна полиция" - В. Търново. "С тази иницитива обръщаме специално внимание на безопасността на децата, тъй като те са най-уязвими и се надявам през следващите години да няма загинали деца и въобще пешеходци по пътищата в областта", допълни той.

Седмицата на пътната безопасност продължава до 25 декември.