20-годишен шофьор помете стълб за улично осветление, три дървета и автобусна спирка
Прокуратурата във Велико Търново ръководи разследване по случая със зрелищната катастрофа в града, при която 20-годишен шофьор помете спирка, съобщиха от обвинението.

БГНЕС

На 5 септември, около полунощ, пред сградата на Общината, автомобил, управляван от водача, движещ се в посока ул. „Независимост“ към ул. „Васил Левски“, напуска пътното платно вляво и се блъска последователно в стълб за улично осветление, три дървета и автобусна спирка.

Зрелищна катастрофа във Велико Търново: Млад шофьор помете спирка (СНИМКИ/ВИДЕО)

При инцидента няма пострадали граждани. При произшествието са причинени значителни имуществени вреди. Пострадал е единствено водачът на автомобила, който е настанен за лечение - с диагноза комоцио церебре, без опасност за живота.

БГНЕС

В хода на разследването по делото е извършен оглед на местопроизшествие, предстои да бъдат проведени разпити на свидетели, да се назначат експертизи за установяване причините за настъпилото произшествие, както и предстои извършването на други процесуално-следствени действия.

Пробите на водача за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Разследването продължава под наблюдението на прокуратурата.