Приют за бездомни кучата иска общински съветник
Приют за бездомни кучата иска общински съветник / Sofia Photo Agency, архив
Приют за бездомни кучата иска общински съветник
52803
Приют за бездомни кучата иска общински съветник
Приют за бездомни кучата иска общински съветник
  • Приют за бездомни кучата иска общински съветник
  • Приют за бездомни кучата иска общински съветник

Общинският съветник от "Нашия град" Румен Димитров отправя питане към кмета Даниел Панов какво е направил и какво възнамерява да направи в следващите три месеца за решаване на проблемите с безстопанствените кучета във В. Търново. Той ще чака отговор от градоначалника на следващата сесия на местния парламент, на който е и заместник- председател.

Според Димитров проблемът е много сериозен. В Дебелец има ухапан човек, в квартал "Чолаковци" родителите въоръжават децата си с бухалки преди да изпратят до магазина, а в кв. "Бузлуджа" четирима мои приятели са им купили кучегони, обясни Димитров. Той коментира, че е подкрепил Инвестиционната програма, защото в нея имало заложени 100 000 лева за строеж на приют за бездомни кучета.

Чуйте го в първия звуков файл.

Румен Димитров, който преди десетина дни поиска от областния управител доц. Пенчо Пенчев да върне поради незаконосъобразност Наредбата за престой и паркиране във В. Търново, сега атакува пред него други три решения на Общинския съвет вече от сесията на 19 април.

Въпреки че все още не е получил отговор от доц. Пенчев на предишния си сигнал, местният парламентарист настоява губернаторът да спре изпълнението на промени в Наредбата за местни данъци и такси, вкарването в прокуратурата на ревизионния акт на бившия тубдиспансер и решението да се прекрати делото срещу ТД "Трапезица- 1902" за пропуснати ползи от експлоатацията на туристическия дом. По думите на Румен Димитров това е наложително, защото те са приети в нарушение на Правилника на Общинския съвет и тъй като не са изпълнени различни изисквания от него не е било ясно какво се гласува. Той обаче бе категоричен, че с действията си не цели да дискредитира председателя на местния парламент инж. Николай Ашиков и никога не е коментирал, че ще иска оставката му.

Повече във втория звуков файл.