Приключи работата по Самоводската чаршия, водният проект се движи по график
Приключи работата по Самоводската чаршия, водният проект се движи по график / Община В. Търново
Приключи работата по Самоводстака чаршия, водният проект се движи по график
63734
Приключи работата по Самоводстака чаршия, водният проект се движи по график
  • Приключи работата по Самоводстака чаршия, водният проект се движи по график

Завършил е ремонтът на връзките по ВиК проекта на входа на Самоводската чаршия откъм ул. „Г. С. Раковски", съобщи кметът на В. Търново Даниел Панов. След извършването на ремонтните дейности и подмяна на съоръженията по ВиК е пренаредена и изцяло възстановена калдаръмената настилка на чаршията. По разпореждане на кмета спешно е извършено асфалтиране на участъците от ул. „Стефан Стамболов", върху които вече е извършена подмяна на ВиК съоръженията.

Даниел Панов е наредил непосредствено след Великденските празници да бъдат монтирани устройства, ограничаващи движението, които ще регулират влизането на автомобили по Самоводската чаршия. Решението е взето след провеждане от страна на кмета на редица разговори с майсторите, търговците и собствениците на заведения на чаршията. Те са изразили надежда, че след дълги години кметът най-сетне ще намери разумно и трайно решение на този наболял проблем.

След въвеждането на ограничителните мерки автомобили ще бъдат пропускани за влизане на Самоводската чаршия само за по два часа сутрин и вечер за нуждите на търговските обекти.

Завършените по водния проект улици до днес трябва да бъдат запечатани, инфоримара още Даниел Панов. Градоначалникът уточни, че причина да се работи на различни места е забавянето на самия ВиК проект, по който дейностите не са били стартирали до началото на мандатата му в края на 2011 г., въпреки че изпълнителите са били ясни още през 2009 г. „Сега обаче нещата се движат по линеен график и проектът ще бъде приключен в срок до края на годината.

До две седмици завършват ул. "Независимост". По ул. „Васил Левски" ще се копае само от едната страна. Пълното преасфалитаренето на засегнатите от ремонта улици ще започне в края на май по график от ул. "Независимост" към "Христо Ботев", "Зеленка", "Константин Кисимов" и улицата под пощата. Трима служители на Общината следят работата, аз самия също го правя, защото знаете, че без контрол не може", коментира Даниел Панов.

Чуйте го в звуковия файл.