Превозвачи се бият за клиенти
Превозвачи се бият за клиенти / Sofia Photo Agency
Превозвачи се бият за клиенти
44949
Превозвачи се бият за клиенти
Превозвачи се бият за клиенти
  • Превозвачи се бият за клиенти
  • Превозвачи се бият за клиенти

Шофьор на маршрутка и 32-годишен великотърновец- син на собственик на превозваческа фирма, обслужваща линия №13, са се сбили вчера сутринта, съобщиха от полицията. Между двете конкурентни фирми ЕТ „Атанасов" и „Алекс Окей" е имало стара вражда за клиенти, която вчера ескалирала до юмручна саморазправа. Екшънът се разиграл до автобусната спирка пред Съдебната палата във Велико Търново.

48-годишният водач на маршрутката от Паскалевец обслужвал линия №14. Той пристигнал няколко минути по-рано от предвиденото и взел клиентите, чакащи на спирката. От тук нататък двете страни имат своите версии за разразилия се скандал, който в крайна сметка е довел до задържането по- късно на Владимир Атанасов- син на собственика на фирма „Атанасов"- Пламен Атанасов.

Г-н Атанасов разказа за Дарик, че автобусите на „Алекс Окей" редовно минават по-рано, за да вземат пътниците. Според него инцидентът е предизвикан от шофьора на маршрутката, за което има свидетели. Синът му е пострадал и ще подаде жалба в прокуратурата.

Чуйте разказа на Пламен Атанасов в първия звуков файл.

На друго мнение е собственикът на „Алекс Окей" Александър Нанков. Той също призна, че има наслоени отношения между двете фирми, като подчерта, че автобусите на другия превозвач умишлено закъсняват. Според Нанков инцидентът не е първият.

Чуйте и неговата позиция във втория звуков файл.

Набитият шофьор е с натъртвания и наранявания по лицето и шията. Нападателят му е задържан за 24 часа, срещу него е образувано бързо производство за причиняване на средна телесна повреда, съобщават още от полицията.