Повериха на Стъки и националната младежка организация на ГОРД
Повериха на Стъки и националната младежка организация на ГОРД / Дарик нюз
Повериха на Стъки и националната младежка организация на ГОРД
53520
Повериха на Стъки и националната младежка организация на ГОРД
Повериха на Стъки и националната младежка организация на ГОРД
Повериха на Стъки и националната младежка организация на ГОРД
  • Повериха на Стъки и националната младежка организация на ГОРД
  • Повериха на Стъки и националната младежка организация на ГОРД
  • Повериха на Стъки и националната младежка организация на ГОРД

Станислав Недков- Стъки ще ръководи националната младежка организация на Гражданско Обединение за Реална Демокрация /ГОРД/, съобщи във В. Търново евродепутатът и съучредител на организацията Слави Бинев. Популярният ММА- боец е и областен лидер на обединението. В днешната пресконференция на ГОРД се включиха още Поли Карастоянова, Вальо Михов, Румен Ралчев, Иван Палчев и Слави Георгиев. Те са във В. Търново за официалното учредяване на местната структура, насрочено за довечера от 18 часа в голямата зала на Общината.

Снощи бе сформирана общинската организация в Горна Оряховица, която бе оглавена от бившия кмет- Йордан Михтиев. В Полски Тръмбеш начело на организацията ще бъде ексзаместник- кметицата Маринета Кузманова.

"ГОРД е идеята за рационална политика, в нея не трябва да има грешки, които да се замазват с други грешки. Не са виновни хората, а системата, която не функционира, защото зависи от определена личност", заяви Слави Бинев.

Чуйте повече от него в първия звуков файл.

"Предлагаме политика на разума. Ще търсим във всяка партия разума и личностите в нея. Всички заедно трябва да се измъкнем от ситуацията, в която са ни наблъскали. Трябва да бъде създадена национална доктрина. Ще бъдем готови за избори, когато 98 % от хората са готови за промяна. Тръгнали сме точно сега, защото няма вече полезна стъпка назад. Ние ще предизвикаме системата да стане по-справедлива, но няма да играем по нейните правила", каза още евродепутатът Слави Бинев.

Още от него във втория звуков файл.

"Имал съм много възможности да замина за чужбина, но искам да живея тук и децата ми да се родят тук, но не мога да се съглася с безумията, които се случват. За това и се включих в ГОРД", коментира Станислав Недков. Той даде като пример фактът, че в сметка в президентството са събрани 1.5 млн. лв. от "Българската коледа", за които чакат 300 одобрени деца, но вече шести месец тези средства стоят на сметка, защото някой не си върши работата.

Повече от Стъки в третия звуков файл.

Според бившият шеф на охраната на Тодор Живков и експерт по сигурността Румен Ралчев специалните служби на България  са били на световно ниво, но сега се ликвидират. „Те бяха автономни от политиката и работеха в полза на държавата. Сега Националната разузнавателна служба бе прехвърлена към Министерския съвет, а директорът й бе пенсиониран. Националната служба за охрана пък бе оглавена от личния бодигард на Бойко Борисов. Така и двете веча са под негов контрол", обясни Румен Ралчев.

"В България са добре тези, които крадат. Всичко се прави за определени хора, а премиерът кадрува навсякъде и дори в българския спорт. Вече не вярвам в обещания и затова съм в ГОРД. За да променим нещата всички трябва да сме в един отбор", коментира бившият шеф на БФС и ПФЛ Валентин Михов.

Според Иван Палчев- експредседател на Асоциация за самозащита от престъпността "Защита" и депутат от ДПС, скоро главният прокурор и висшите съдии също ще бъдат поставени от премиера и тогава цялата власт ще е в ръцете само на един човек. „Само патриарха все още не е подвластен на Бойко Борисов", каза той.

Поетът Слави Георгиев обоснова включването си в ГОРД с друг пример:„Бюджетът за култура на фалирала Гърция е 1 млрд. евро, в Македония е 100 млн. евро, а на България  100 млн. лева. Баба ми казваше: „за два лева свирка, за два лева свири."

В момента в ГОРД членуват 3 партии, като при учредяването над 20 организации и сдружения изразиха подкрепата си към нас, отбеляза Поли Карастоянова, която е и изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.