Посрещаме Нова година пред Общината с много изненади, пеят ни Камелия и Светльо Витков
Посрещаме Нова година пред Общината с много изненади, пеят ни Камелия и Светльо Витков / Sofia Photo Agency

Печени прасенца, вино и бира на корем ще опитат великотърновци, решили да посрещнат под небето пред общината Новата година. По традиция в новогодишната нощ Община Велико Търново, със съдействието на местния бизнес, осигурява безвъзмездно храни и напитки за всички, които заедно ще празнуват на открито.

10 печени прасенца очакват тази вечер празнуващите граждани. Хората ще могат да опитат още от осигурените 200 литра вино и 1300 половинлитрови бутилки бира.

1 000 вафли, плодове и парчета баници с късмети ще бъдат раздадени на всички, които ще изпратят заедно старата и ще посрещнат новата 2012 година под открито небе.

Пространството пред сградата на Общината ще бъде превърнато в празничен салон с украсени маси, осветени от свещи. Разнообразна музикална програма ще допълва празничното настроение на събралите се на открито жители и гости на града.

Точно в 23,00 ч. тази вечер ще започне новогодишната програма, подготвена от Общината със съдействието на Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов". Водещ ще бъде Наско Стоянов от БГ радио, водещ на популярното предаване „Любими песни за любими хора". Последните минути на 2011-та година ще са като радио предаване на живо само с българска музика, а водещия ще изпълнява и музикалните желания на публиката.

Своя новогодишен поздрав към великотърновци и гостите на града в 23,35 ч ще поднесе кметът на Община Велико Търново Даниел Панов. Празничен богослов по традиция ще отслужи Великотърновският митрополит Григорий. На видеостената на сградата на общината ще бъде излъчено телевизионното обръщение на президента. Новата 2012-та година ще започне с националния химн, който ще бъде изпълнен за първи път на живо от Миряна Калушкова.  

В 00,05 ч ще започне празничния хоровод на Професионален фолклорен ансамбъл „Искра" Велико Търново. Новогодишната програма ще продължи до 01,40 ч. с изпълнения на фолк дивата Камелия, дръм-шоуто от инструментални и танцови изпълнения на група „Вакали" и хитовете на Светльо Витков и „Хиподил".  Още час доброто настроение на множеството ще бъде подгрявано от диджей.

Много изненади и добро настроение очакват събралите се да посрещнат заедно Нова година в центъра на Велико Търново, обещават организаторите на празничната програма.