Поне седем общински кмета в областта иска ГЕРБ
Поне седем общински кмета в областта иска ГЕРБ / netinfo

Най-малко седем кмета на ГЕРБ в десетте общини на Великотърновска област си поставя като цел партията на предстоящите местни избори. Засилена работа по най-малките населени места започват активистите на ГЕРБ.

Областни работни срещи на ръководителите в десетте общини ще се провеждат ежемесечно, стана ясно на работно заседание на ръководствата на общинските структури на ГЕРБ в областта.

Младежките организации в общините са сред най-дейните, е изводът, който се наложи на срещата. Като особено ефективна бе отбелязана работата и на старейшините и жените в ГЕРБ.

Общият брой на членовете на ГЕРБ за областта до момента е 2531. Най-многобройна е великотърновската структура - 869 души. В Горна Оряховица членуват 415 души, в Свищов - 303, П. Тръмбеш - 209, Павликени - 208, Стражица - 199, Елена - 130, Лясковец - 99, Златарица - 54, Сухиндол - 45 членове.

Нови 35 молби от хора, желаещи да се присъединят към областната организация на ГЕРБ са набрани през последния месец. Средно по 30 нови членове постъпват всеки  месец в областната организация на ГЕРБ, показва справка от изминалата година.

В младежката структура на партията членуват 19.6 % от общия брой на членовете от областта. 26.9 % са старейшините в партията.