Поканиха кмета Даниел Панов да оглави Организационния комитет за 90 години Етър
Поканиха кмета Даниел Панов да оглави Организационния комитет за 90 години Етър / Дарик нюз, архив

Покана да стане патрон на честванията на 90-ата годишнина от основаването на ФК "Етър" получи кметът на В. Търново инж. Даниел Панов. Инициативен комитет от бивши футболисти, деятели и фенове внесе в деловодството на Общината покана до градоначалника да оглави бъдещия Организационен комитет, който ще подготвя мероприятията по честването през април.

"Вие имате честта и приятното задължение да бъдете кмет на такъв исторически, туристически и културен център като град Велико Търново. Освен тези безспорни дадености, нашият град с пълно право би могъл да претендира и като един от най-спортните центрове в страната. Оттук са тръгнали към големия спорт много спортисти, спечелили титли и медали от Олимпийски игри, световни, европейски, балкански и републикански първенства. Великотърновският "Етър" даде най-много (петима) футболисти за най-големия успех на националния ни отбор - бронзовите медали от Световното първенство в САЩ- 94. Три години преди това нашият отбор завоюва златните медали в републиканското първенство, а в предходните две години спечели бронзовите медали. "Етър" е и пръв и единствен носител на Купата на БФС, пръв носител на Купата на ПФЛ, три пъти е полуфиналист в турнира за Купата на България", припомнят в обръщението си инициаторите.

Под внесения документ стоят имената на доайените Петър Шатров, Донко Долмов, Джевдет Чаушев, на бившите футболисти на "Етър" Стефан Чакъров, Георги Велинов, Трифон Иванов, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Георги Георгиев и Сашо Христов, на еспрезидента на "Етър" Тошо Кръстев и треньора Стоян Петров, говорителя Ангел Ганцаров и представителите на Фенклуб "Етър"- Венелин Русанов, Цветомир Бояджиев и Валентин Гитев.

На 24 април се навършват 90 години от създаването на Футболен клуб "Етър" и Инициативния комитет подготвя различни мероприятия.