/ МОБАЛ
Снощи в Спешно отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново е постъпила млада жена, курсантка в НВУ, простреляна в гърдите в изключително тежко състояние, в хеморагичен шок.
 

Курсантка от военния университет във Велико Търново се простреля с автомат


"Веднага е качена в операционната зала, събрани са екипи, като гръдният хирург д-р Драгош Методиев беше основен оператор, д-р Владимир Христов и д-р Иво Найденов бяха асистенти, д-р Йорданка Трифонова и аз бяхме анестезиолозите. Успяхме да стабилизираме жената, имаше 2,5 литра кръв в гръдната клетка.

МОБАЛ


Тази сутрин, след стабилизиране на състоянието, екип от ВМА дойде да я вземе с военния самолет "Спартан", за да се извърши по-нататъшно лечение. Куршумът е засегнал белия дроб като има изходен отвор и гръдната стена, като за щастие не е засегнато сърцето", заяви д-р Сибила Маринова, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение.


Транспортират във ВМА прострелялата се курсантка от НВУ (СНИМКИ)


МОБАЛ

МОБАЛ

МОБАЛ

МОБАЛ

МОБАЛ

МОБАЛ

Операцията е започнала в 21.00 часа вечерта и е завършила в 02.00 часа тази нощ. 20-годишното момиче е с входно-изходна рана. Според д-р Маринова предстоят още интервенции, но при такива травми най- важното е да бъде спряно кървенето, за да се спаси човешкия живот.