Педагози от В. Търново посетиха детска градина в Талин по международен проект
Педагози от В. Търново посетиха детска градина в Талин по международен проект / netinfo

Работна група от великотърновската детска градина „Соня" участва в международна среща по проект „Не изхвърляйте старите играчки, рециклирайте ги в играта", проведена от 17 до 22 юни в естонската столица Талин. Домакини на партньорите от България, Гърция, Италия, Литва, Турция и Унгария бяха децата и педагозите от детска градина „Талина Ластеед Краавикрол".

ЦДГ „Соня" бе представена от директорката Жаклин Павлова, старши учител Йонка Витанова, осъществяваща контактите по проекта, старши учителите Росица Цанева и Наташка Габровска и психолога Петя Михайлова. Участниците в срещата са се запознали със системата на образование и възпитание в детската градина и са се включили в заниманията на малчуганите, информира директорката на великотърновското датско заведение.

"Разгледахме и изложбата от играчки, които  естонските деца са изработили по проекта и се забавлявахме искрено по време на поздравителния концерт. Любопитно е, че методиката на обучение на колегите е почти идентична с нашата, като там акцентират в малко по- голяма степен върху творческата дейност на децата", разказа Жаклин Павлова.

Педагози от В. Търново посетиха детска градина в Талин по международен проект
netinfo

Партньорите по проекта са посетили и детска градина „Раннаку" в Талин, където са опитали традиционни естонски ястия.

Съвместно е изготвен и междинен отчет за реализираните дейности до момента, който ще бъде представен пред националните агенции на България, Гърция, Естония, Италия, Литва, Турция и Унгария.

В Талин участниците в работния форум са разгледали музей на куклите, музей на открито- традиционно естонско село, телевизионната кула, както и стария град по време на белите нощи.

Педагози от В. Търново посетиха детска градина в Талин по международен проект
netinfo

 ЦДГ „Соня" реализира проекта по секторна програма „Коменски" след спечелено финансиране от Център за развитие на човешките ресурси - София.