Павликенски футболисти дариха премия на пострадал в катастрофа
Павликенски футболисти дариха премия на пострадал в катастрофа / Община Павликени

Цялата си премия, плюс допълнително събрана парична сума, дариха футболистите от отбора на „Червен динамит“ на Александър Алексиев от град Бяла черква. Те се класираха на трето място в традиционния зимен футболен турнир на Община Павликени, който приключи преди няколко дни. 270 лв е дарената сума, като в нея е включена и премията на голмайстора на надпреварата Николай Димитров.

Александър Алексиев е прикован за инвалидната количка от 20 юли 2011 година. Преди три години катастрофира и е приет по спешност във Великотърновската болница с диагноза счупени 7-ми и 8-ми гръдни прешлени и притиснат гръбначен мозък. Веднага претърпява операция за поставяне на гръбна титаниева стабилизация, която е скъпа и не се поема от Здравната каса. От тогава прекарва дълги месеци обездвижен между четирите стени на скромната си къща в Бяла Черква.

През последните две години 23-годишният мъж се среща с много лекари - специалисти в тази област, и прогнозата им е една – той може да проходи, но за това се изисква много борба и много финансови средства. До сега лечението му в Болница Токуда, Националният институт за интегративна медицина „Св.Йоан Рилски“ гр. София и непрекъснатата рехабилитация в къщи са били заплащани с финансови средства на семейството и на местни дарители.

Вече има положителни отговори от клиника в Гърция за нов метод на присаждане на стволови клетки, но сумата от 20 000 евро е непосилна за неговото семейство.

В ход е и DMS кампанията с SMS-и, за събиране на необходимите средства. На кратък номер 17 777 всеки може да изпрати съобщение с текст DMS ALEXANDER  на стойност 1лв. Възможно е и дарение по банков път: Александър Стефанов Алексиев, BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG14UNCR70001520708491, УниКредит Булбанк