Отлагат делото срещу английския педофил, бил нередовно призован
Отлагат делото срещу английския педофил, бил нередовно призован / Дарик нюз, архив

Делото срещу английския гражданин Пол Ренаф, което трябваше да се гледа утре при закрити врати, се отлага за друга дата, съобщиха от съдебната палата във В. Търново. Оказва се, че британецът е нередовно призован и от затвора няма да бъде конвоиран за съдебното заседание.

Пол Ренаф бе задържан през април тази година за блудство с две братчета на 11 и 12 г. от павликенското село Стамболово.

В Районен съд Велико Търново е внесен обвинителен акт против трима души и е образувано дело. Съгласно закона, предмета на делото и възрастта на пострадалите, то ще се гледа при закрити врата, режимът на снимане пред съдебната зала също ще бъде ограничен, информират от Темида. Освен срещу Ренаф обвинение е повдигнато и срещу родителите на децата Севдалина Петрова и Румен Маринов, по прякор Горбачов.

Британският педофил е обвинен, че от лятото на 2011 г. до 29 април тази година „.. при условия на продължавано престъпление извършил полови сношения и действия на полово удовлетворяване по отношение на две лица от същия пол - ненавършили четиринадесет годишна възраст, като използвал за това положението на зависимост и надзор". Майката и бащата на момченцата ще отговарят за това, че са ги предоставили на Пол Ренаф, за да задоволява сексуалния си нагон. Обвиненията срещу тримата са по три члена на Наказателния кодекс.