Осем дни в Рила за 65 лева!
Осем дни в Рила за 65 лева! / личен архив

Седмина туристи от В. Търново си спретнаха осемдневно екскурзионно летуване в Рила срещу скромната сума от 65 лева на човек. Групата изкара почивката в района на Седемте рилски езера и бе водена от Снежа Димитрова, преподавател в ПГЕ „А.С. Попов”.

Тя разказа, че за да им излезе толкова евтина почивката са ползвали 50% намаление по БДЖ от Горна Оряховица до Дупница, обществен и частен транспорт през Сапарева баня до хижа “Рилски езера”, където са нощували в собствени палатки и срещу 3 лв. за ползване на туристическата кухня сами са си приготвяли храната.

Планината ги е посрещнала с градушка и дъжд, но след това времето се е оправило и групата е направила преходи до вр. Харамия, Урдините езера, х. “Иван Вазов”, Калински и Карагьолски езера, върховете Винчето, Малък и Голям Калин, Отовишки връх, езерата Окото, Близнака, Скакавишко езеро, красивия Скакавишки водопад в резерват Скакавица, където си е изградила палатков лагер.

Туристите са се възползвали от ледниците, по които са се пързаляли по бански с найлони. Очаровали са ги плуващите в езерото “Окото” айсберги и разцъфналите цветя, превърнали планината в райско кътче.

Почти в същия състав групата се готви през август за 12 дни да обиколи исторически и природни забележителности в Източните Родопи.